Treći deo priče…

Pionir se zaputio vrtoglavom brzinom ka Apofisu sa namerom da ga pošalje u istoriju kao lošu šalu Majke Prirode. Astronauti su bili na svojim pozicijama i radili svoj posao ne želeći da brinu pre nego što za to dođe vreme.

Međutim ono što nisu znali, a dešavalo se upravo sada na Zemlji, nateralo bi njihovu krv da proključa od besa.

U zabačenom predgrađu Los Anđelesa, gde opasnost vreba na ulici, gde se pijanice i lutalice muvaju po ćoškovima i mračnim ulicama odigravao se vrlo važan događaj koji će sigurno uticati na posadu Pionira. Ispred hotela koji je izgledao kao da će se srušiti sa sledećim naletom vetra, koji je bio isto tako oronuo i neugledan kao i kraj u kome se nalazio, parkirao se crni automobil i iz njega je izašla prilika ogrnuta u dugi kišni mantil, i ušla u hotel. Kada se automobil udaljio pojavila se druga prilika koja je vrebala u mraku preko puta hotela. Nizak čovek sa velikim naočarima, prešao je ulicu i rukom pozvao treću osobu koja je izašla iz automobila parkiranog preko puta hotela. Kada su bili na vratima hotela stigao je još jedan automobil, takodje prilično neupadljiv, te je iz njega izašao četvrti čovek i pridružio im se. Ušli su u hotel, a recepcionar je zaključao ulazna vrata i okrenuo znak na vratima koji je vrlo jasno pokazivao da je hotel zatvoren.

U polumračnoj sobi, sedele su četiri osobe. Luster na sredini sobe je bio nisko postavljen iznad stola, oko kog su sedeli tako da je samo stol bio osvetljen a njihova lica su se skrivala u tami.

-Da li je sve spremno?… Upitao je čovek, suvonjavog lica i upalih očiju. -Jeste, sve je spremno odgovorio je debeljko sa velikim naočarima. -Čeka se samo naređenje. -U redu, započnite misiju.

Ono što niko nije znao osim ove četvorice je činjenica da su to prvobitna četvorica sa prvog tajnog sastanka, neupadljivi ljudi, sa mnogo veza, uticaja i ekonomski dovoljno jaki da čak iako nisu ni u jednoj vladi, vladaju svetom iz senke.

A ono što su ova četvorica znala je to da ako imate moć da spasite Zemlju, takođe imate moć da je ne spasite, odnosno da je spasite samo pod određenim uslovima. Da, ključna reč je moć, kada imate takvu moć vaša pozicija je još jača, a tako je mnogo lakše vladati svetom. A to je ovoj četvorici bio jedini cilj, da vladaju anonimno, iz senke.

Drugi tim, tim za koji niko nije znao, bila su takođe četiri astronauta, lično izabrani od četvorice misterioznih ljudi. Bili su to ljudi koji su prošli rigoroznu obuku, što kao astronauti što kao pripadnici specijalnih jedinica, i njihov jedini cilj je bio da sustignu Pionir, ukrcaju se na silu i otmu eksperimentalno oružje, jer im je to jedino nedostajalo. Sve ostalo su imali, bolji i brži brod, bolju tehnologiju, jedino nisu mogli da ubede gospođicu Vegu, koju nije zanimao novac nego spas čovečanstva, da im proda patent, a bilo bi previše očigledno da su je napali na Zemlji i oteli joj prototip. Sada kada su u Svemiru, ništa ih više ne sprečava, a kada oružje bude u njihovim rukama biće kasno da se preduzme bilo šta povodom toga, četvorici ne bi mogao niko da se suprotstavi.

Na strani Meseca koja nije bila obasjana Sunčevom svetlošću, u orbiti, tiho je klizio kroz prazninu Svemira taj tajanstveni svemirski brod sa četvoricom astronauta, koji su čekali naređenje za akciju.

-Imate zeleno svetlo… začulo se preko interkoma..-Razmem, gospodine..Odgovorio je jedan od četvorice… -U redu momci, krećemo… rekao je pilot… -Jasno ih vidim na radaru, neće oni nikud… rekao je navigator…Zatim su se uljučili raketni motori na mat crnom svemirskom brodu.

-Sve je pod kontrolom… rekao je Farhan…-Jedino me zabrinjava što očitavam neke manje smetnje u električnom sistemu, kao da trošimo za nijansu više struje od predviđenog. -Baciću pogled na sistem, samo da završim sa ovim.. reče Nikola, on je kao elektro inžinjer bio više nego kvalifikovan za taj posao…
-Hej! Šta je ovo? Hajde Nikola, idi vidi šta je sa tom strujom, radar mi je poludeo, navigacija se čas pali čas gasi… uzviknu Džeremi.. -A bre, koji ste vi paničari, kao da je nešto ozbiljno i opasno… reče podrugljivo Nikola… -Uuuuu svi ćemo da izginemo zbog struje, uuuu..našali se Nikola, uze alat te se okrete i ode iz kontrolne sobe….

To be continued…

Advertisements